Vragen? Bel 06 29 20 24 73LinkedIn

Strategisch waardeadvies en -management

Bedrijfswaardering-MKB is uw partner in waardebepaling en waardeverhoging van uw bedrijf.

Onze Register Valuator geeft u strategisch advies over een overname- of investeringsbeslissing of het verhogen van de economische waarde en het verkoopklaar maken van uw bedrijf. Tevens is (periodieke) begeleiding bij voorgaande onderdeel van onze dienstverlening aan u.
Op basis van een waardeanalyse en -berekening of een (indicatieve) bedrijfswaardering, geeft onze Register Valuator u strategisch advies over of begeleiding bij waardebeslissingen en waardecreatie.
Strategisch advies wordt doorgaans gevraagd voor beslissingen over: overname, participatie, bedrijfsoverdracht, earn-out, investeringen, transactie-overeenkomsten (LOI, aandeelhouders-overeenkomst). Maar tevens voor waardeverhoging en verkloopklaar maken van uw bedrijf. Tevens om als ondernemer meer op afstand van uw bedrijf te kunnen opereren, waardecreatie te optimaliseren en een bedrijfsoverdracht voor te bereiden.
Waardemanagement wat is het?

Wat kunt u van ons verwachten?

Dit hangt sterk af van doel en reikwijdte van de opdracht, maar kan de volgende vormen aannemen:
  1. Strategisch waardeadvies: u kunt altijd met uw vragen op het gebied van economische waardebepaling en waardeverhoging bij ons terecht, echter in de praktijk vindt dat vaak plaats in combinatie met het verrichten van een waardeanalyse en berekening of een (indicatieve) bedrijfswaardering. Wij adviseren u mondeling en op enkele A4's onder andere over uw uitdagingen op het gebied van overname, bedrijfsoverdracht, waardeverhoging en verkoopklaar maken van uw bedrijf
  2. Strategisch Waardeplan: dit is een traject om te komen tot een zogeheten 'value map' en 'road map': strategie- en routekaarten naar waardecreatie van uw bedrijf. Dit traject wordt regelmatig gecombineerd met het opstellen van een Strategisch Bedrijfsplan om uw bedrijf 'future proof' te maken. Zie de praktijkcasus over de door ons ontwikkelde en aantoonbaar succesvolle methode via de volgende link 'Strategisch Bedrijfs- en Waardeplan in 5 stappen'
  3. Implementatiebegeleiding: enkele (periodieke) bijeenkomsten met u om de realisatie van het strategisch advies of het strategisch waardeplan te bewaken en eventueel bij te sturen  
Een Strategisch waardeadvies en -management wordt doorgaans voorafgegaan door een waardeanalyse en -berekening of een (indicatieve) bedrijfswaardering, maar kan tevens afzonderlijk worden gevraagd. 
Op Strategisch waardeadvies en -management zijn géén NIRV gedrags- en tuchtregels c.q. richtlijnen van toepassing.
Kostenindicatie: op basis van begrote uren tegen een uurtarief van €225,- (excl. BTW).

Waarom Bedrijfswaardering-MKB?

Onze Register Valuators, toegelaten tot het Nederlands Instituut voor Register Valuators (www.nirv.nl), hebben naast kennis van uw business, ruime ervaring opgedaan in het leiden en reorganiseren van MKB-bedrijven en het begeleiden van ondernemers hierbij.
Hierdoor zijn zij in staat om te zorgen dat u met uw bedrijf de totaalaanpak voor waardeverhoging en verkoopklaar maken van uw bedrijf realiseert.
image


Bel (06) 29202473 of mail info@bedrijfswaardering-mkb.nl
Wij denken graag met u mee!
Drs. Nino Obbes RV

image

Case: Waardestrategie Metaalbewerkingsbedrijf

De ondernemer van een middelgrote metaalbewerkingsbedrijf gespecialiseerd in een totaalpakket voor systeembouwers in diverse sectoren, heeft ons gevraagd om samen met het managementteam de bedrijfsstrategie van het bedrijf voor de komende 5 jaar te formuleren en te vertalen naar een effectieve organisatie en concrete aanpak voor realisatie. Omdat de ondernemer onder andere als missie voor het bedrijf heeft, dat het zelfstandig en waarde creërend moet blijven, is de waardestrategie als integraal onderdeel van de vorming van de bedrijfsstrategie meegenomen.