Waardemanagement

Bedrijfswaardering-MKB is uw partner in waardebepaling en waardeverhoging van uw bedrijf.

Waardemanagement

Onze Register Valuator geeft u strategisch advies over een overnamebeslissing of begeleidt u bij het realiseren van een totaalaanpak voor het verhogen van de economische waarde en het verkoopklaar maken van uw bedrijf. Van deze dienst wordt doorgaans gebruik gemaakt voor beslissingen over het kopen/verkopen van een bedrijf, participatie, earn-out, investeringen, transactieovereenkomsten (LOI, koop/verkoop- en aandeelhoudersovereenkomst). Tevens om als ondernemer meer op afstand van uw bedrijf te kunnen opereren, waardecreatie te optimaliseren en een bedrijfsoverdracht voor te bereiden.
Onze advisering en begeleiding worden altijd voorafgegaan door een Waardedrijvers-scan of een Bedrijfswaardering en kan de vorm hebben van een strategisch waardeadvies op hoofdlijnen (op enkele A4's) tot en met een strategisch waardeplan.
Indien gewenst, kan onze Register Valuator u ook (periodiek) begeleiden bij de realisatie van de totaalaanpak en jaarlijks uw bedrijfswaardering actualiseren.
Waardemanagement wat is het?

Wat kunt u van ons verwachten?

Dit hangt sterk af van doel en reikwijdte van de opdracht, maar kan de volgende vormen aannemen:
  1. Strategisch Waardeadvies: na het verrichten van een Waardedrijvers-scan of Bedrijfswaardering vatten wij de conclusies samen en adviseren u op hoofdlijnen (enkele A4's) over een totaalaanpak voor waardeverhoging en verkoopklaar maken van uw bedrijf
  2. Strategisch Waardeplan: dit is een traject om te komen tot een zogeheten 'value map' en 'road map': routekaarten naar waardecreatie in uw bedrijf
  3. Implementatiebegeleiding: enkele (periodieke) bijeenkomsten met u om de realisatie van het strategisch advies of het strategisch waardeplan te bewaken en bij te sturen  
Een Strategisch Waardeadvies/-plan wordt immer voorafgegaan door een Waardedrijvers-scan of een (Indicatieve) Bedrijfswaardering en is reeds vanaf €1.500,- (excl. BTW) mogelijk.

Waarom Bedrijfswaardering-MKB?

Onze Register Valuators, toegelaten tot het Nederlands Instituut voor Register Valuators (www.nirv.nl), hebben naast kennis van uw business, ruime ervaring opgedaan in het leiden en reorganiseren van MKB-bedrijven en het begeleiden van ondernemers hierbij.
Hierdoor zijn zij in staat om te zorgen dat u met uw bedrijf de totaalaanpak voor waardeverhoging en verkoopklaar maken van uw bedrijf realiseert.
image


Bel (06) 29202473 of mail info@bedrijfswaardering-mkb.nl
Wij denken graag met u mee!
Drs. Nino Obbes RV

image

Case: Waardestrategie Metaalbewerkingsbedrijf

De ondernemer van een middelgrote metaalbewerkingsbedrijf gespecialiseerd in een totaalpakket voor systeembouwers in diverse sectoren, heeft ons gevraagd om samen met het managementteam de bedrijfsstrategie van het bedrijf voor de komende 5 jaar te formuleren en te vertalen naar een effectieve organisatie en concrete aanpak voor realisatie. Omdat de ondernemer onder andere als missie voor het bedrijf heeft, dat het zelfstandig en waarde creërend moet blijven, is de waardestrategie als integraal onderdeel van de vorming van de bedrijfsstrategie meegenomen.