De helft van de familiebedrijven heeft geen idee wat hun onderneming waard is. En als ze wel een verkoopprijs noemen, is die bijna twee keer hoger dan wat waarschijnlijk reël is.

Dat beeld komt naar voren uit een rondvraag die fusiebemiddelaar Marktlink heeft gehouden onder (mede) eigenaren van Nederlandse familiebedrijven. Tweehonderd ondernemers deden mee aan de jaarlijkse enquête. Ondernemers hebben volgens de onderzoekers een veel te rooskleurig beeld van de verkoopwaarde van hun bedrijf. Gemiddeld verwachten zij dat hun bedrijf negen keer de jaarwinst waard is. In de praktijk wordt vaak vier tot zes keer de jaarwinst betaald, stelt de bemiddelaar op basis van eigen ervaringen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0162-525267!

BRON: HET FINANCIEELE DAGBLAD

Download artikel.