Bedrijfswaardering is net als schaken

Delen:
De spelregels van bedrijfswaardering zijn - net als bij schaken - relatief eenvoudig, maar een goede bedrijfswaardering vraagt meesterschap.

Het roepen van een aantal keer de in het verleden gerealiseerde EBITDA als waarde van uw bedrijf kan iedereen, maar zegt weinig over de werkelijke waarde. Economische waarde zit namelijk in de toekomst: de vrij uitkeerbare geldstromen die u met uw bedrijf in de toekomst naar verwachting realiseert en het daarmee gepaard gaande risico. Het beoordelen van de aannemelijkheid van uw prognoses en het risicoprofiel van uw bedrijf vereist uitgebreide kennis en ervaring in uw business en het juist hanteren van wetenschappelijke methoden van economische waardebepaling. Dat is het vakmanschap en meesterschap van een Register Valuator met verstand van uw business.

Hoe wij u, als Register Valuators, kunnen helpen bij waardebepalingsvraagstukken, leest u in de volgende praktijkcase.
Praktijkcase Bedrijfswaardering installatiebedrijf

Wilt u meer weten over dit onderwerp of met ons van gedachten wisselen? Aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen! (M 0629202473 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.