Belang bedrijfswaardering (Warren Buffet)

Delen:

Tijdens de jaarlijkse meeting van Berkshire Hathaway, zei CEO Warren Buffet, een van de meest succesvolle investeerders in de wereld (vrij vertaald): "Als business schools slechts één opleiding zouden kunnen aanbieden, dan zou dat de saaie, maar uiterst belangrijke, discipline van bedrijfswaardering zijn".

Als u al een bedrijf heeft, waarom zou u bedrijfswaardering vaardigheden moeten hebben? U heeft het alleen nodig als een van de volgende situaties op u van toepassing is:

  • U wilt ooit met pensioen of het bedrijf verkopen
  • U komt te overlijden of wordt arbeidsongeschikt
  • U heeft sleutelfunctionarissen of partners, die u probeert te motiveren om efficiënter, productiever of winstgevender te zijn
  • U heeft geldschieters die een belang willen

Als ondernemer dient u de basisprincipes van bedrijfswaardering te begrijpen, net zoals u de financiële principes moet begrijpen. Het waarderen van bedrijven kan complex zijn, maar het principe is eenvoudig uit te leggen.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of met ons van gedachten wisselen? Aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen! (M 06-29202473 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)BRON: FORBES

Download artikel