Creëert u optimaal economische waarde in uw bedrijf?

Delen:
U creëert economische waarde als de toekomstige vrij uitkeerbare geldstromen hoger zijn dan de kosten van het geïnvesteerde kapitaal (de rendmentseis van de koper op basis van het risicoprofiel van het bedrijf).

Het is de kunst om het unieke van uw bedrijf te herkennen en verder te ontwikkelen. Dit betekent kiezen voor de activiteiten waar uw onderscheidend vermogen en toegevoegde waarde het grootste zijn of kunnen zijn en waarvan u mogelijk de schaal kunt vergroten.

Maar ook zorgen dat het geïnvesteerde kapitaal in vaste activa en de mutatie werkkapitaal zo laag mogelijk blijft door investeringsselectie en optimaal werkkapitaalmanagement.

En tenslotte, dat u het risicoprofiel van uw bedrijf doelgericht verlaagt door onder andere afhankelijkheden van u, uw sleutelfunctionarissen en mogelijk enkele grote klanten te reduceren.

Kortom: het unieke van uw bedrijf vertalen in duurzame waardecreatie is een uitdaging die uw aandacht verdient, de gezondheid van uw bedrijf ten goede komt en u op termijn geen windeieren legt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of met ons van gedachten wisselen? Aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen! (M 06-29202473 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)