Vragen? Bel 06 29 20 24 73LinkedIn

Hoe voorkomt u een aandeelhoudersconflict?

Delen:
Goede relaties tussen aandeelhouders kunnen onder druk komen te staan bij overnames. Een onpartijdige bedrijfswaardering kan dat helpen voorkomen.

Als een van de aandeelhouders wil uittreden, kan discussie over de verkoop/koopprijs van de aandelen een jarenlang prettige en constructieve samenwerking veranderen in een strijd. Maar ook als het bedrijf kan worden verkocht, kunnen de aandeelhouders totaal verschillend tegen de transactie(-prijs) aankijken. Iedere aandeelhouder maakt namelijk zijn* eigen afwegingen op basis van zijn visie op de toekomst van het bedrijf, maar ook op basis van zijn huidige en verwachte persoonlijke situatie. In voorgaande situaties, kan een onpartijdige bedrijfswaardering door een Register Valuator met verstand van uw business "de emotionele angel" uit de gesprekken halen en zorgen dat de relatie goed blijft.

Hoe wij een onpartijdige bedrijfswaardering aanpakken, leest u in de volgende praktijkcase.
Praktijkcase Onpartijdige waardeverklaring industrieel bedrijf


Wilt u meer weten over dit onderwerp of met ons van gedachten wisselen? Aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen! (M 0629202473 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
* als we spreken over "zijn" bedoelen we uiteraard zowel de vrouwelijke als de mannelijke ondernemer
Hoe voorkomt u een aandeelhoudersconflict?

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf?

Neem dan contact op met onze ervaren Register Valuator om u een duidelijk beeld te geven over alle mogelijkheden die Bedrijfswaardering-MKB biedt.