Hoeveel dividend kunt u dit jaar uitkeren?

Delen:
In onze praktijk zien we regelmatig dat ondernemers een goede boekhoudkundige winst hebben, maar desondanks niet of beperkt dividend aan zichzelf kunnen uitkeren zonder de operationele activiteiten en geldstromen in gevaar te brengen of de schulden te verhogen.
Voorgaande komt bijvoorbeeld omdat er veel geld nodig is voor investeringen in activa (machines, materieel e.d.) en werkkapitaal (voorraden, debiteuren e.d.). Tevens zullen geldreserves aangehouden moeten worden om (seizoen-) fluctuaties in de geldstromen op te kunnen vangen (denk bijvoorbeeld aan: een piek in de voorraad in december/januari om in het voorjaar producten te kunnen uitleveren). Kortom: de met de resultaten gerealiseerde geldstromen "zitten vast in het bedrijf".
De economische waarde van uw bedrijf wordt bepaald door de verwachtingen omtrent vrij uitkeerbaar geld aan vermogensverschaffers, risico en tijd. Het wel of niet kunnen uitkeren van dividend aan het eind van dit jaar, zegt iets over de mate waarin u op dit moment economische waarde voor de aandeelhouders creërt. En zou u aan het denken moeten zetten over hoe u dat in de komende jaren kunt verbeteren. Voor de goede orde merken wij op, dat door verlaging van de rentedragende schulden ook de economische waarde voor de aandeelhouders verbetert.
Hoe wij u praktisch inzicht kunnen geven in hoe uw bedrijf ervoor staat vanuit waardeperspectief en wat u kunt doen om de economische waarde te verhogen, leest u in bijgevoegde praktijkcase.


Praktijkcase Bedrijfswaardering Aannemersbedrijf voor waardestrategie


Wilt u meer weten over dit onderwerp of met ons van gedachten wisselen? Aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen! (M 0629202473 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.