Vragen? Bel 06 29 20 24 73LinkedIn

"Iedere ondernemer verdient een nulmeting van de waarde"

Delen:

Deze uitspraak deed een ondernemer onlangs nadat wij de conclusies van onze Waardeanalyse en -berekening met hem hadden besproken. Aanleiding voor hem was een "nulmeting" te krijgen van de economische waarde en op grond hiervan tijdig te starten met het verkoopklaar maken van zijn onderneming in de groothandel. De reden voor zijn aanbeveling is, dat het verhelderend is om te ervaren hoe een investeerder tegen zijn onderneming aankijkt. En dat hij een concreet lijstje met waardeverhogende acties ontving. Hiermee gaat hij inmiddels op praktische wijze aan de slag!

De ondernemer is nog niet van plan op korte termijn te stoppen met zijn onderneming, maar wil wel minder in de operatie van het bedrijf actief zijn en meer op afstand gaan leidinggeven. In de Waardeanalyse, op basis van onze online vragenlijst naar de waardedrijvers, kwam duidelijk de kracht en het unieke van de onderneming naar voren. Dit is een compleet en vernieuwend assortiment dat voor verschillende marktsegmenten/klanten uit voorraad kan worden geleverd. Met een aantal in eigen beheer ontwikkelde, onderscheidende producten. En gecombineerd met concurrerende prijzen en een slagvaardige serviceorganisatie. De uitdagingen liggen vooral op het gebied van het benutten van het groeipotentieel. Hiervan liggen de oorzaken met name intern (keuzes maken en afhankelijkheden verminderen). Samen met de ondernemer hebben wij een doelgerichte en gedoseerde aanpak bepaald om voorgaande te doorbreken.

 De Waardeanalyse en -berekening is onze dienstverlening die voor iedere ondernemer bereikbaar is. Aan de hand van onze online vragenlijst over de belangrijkste waardebepalende factoren, de zogeheten 'waardedrijvers', lichten wij de markt en het bedrijf met de ondernemer op hoofdlijnen door. Op basis van de van de opdrachtgever ontvangen informatie en een samen met de opdrachtgever op te stellen prognose berekenen wij vervolgens de economische waarde van de aandelen van de onderneming. Als Register Valuator doen wij dat volgens de methoden/richtlijnen en gedragsregels van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (www.nirv.nl). De conclusies worden gepresenteerd in een beknopt rapport (zie het te downloaden voorbeeldrapport hiernaast).

Wilt u meer informatie over wat onze laagdrempelige en hoogwaardige waardeanalyse/-berekening voor u kan betekenen? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op (M0629202473, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bekijk onze website (www.bedrijfswaardering-mkb.nl).

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf?

Neem dan contact op met onze ervaren Register Valuator om u een duidelijk beeld te geven over alle mogelijkheden die Bedrijfswaardering-MKB biedt.