Prijs is alleen een discussie als de waarde niet duidelijk is

Delen:
Deze uitspraak geeft uitstekend weer waarom u zich in de voorbereiding van de verkoop van uw bedrijf het beste kan richten op het vergroten van de economische waarde voor een potentiële koper. Hiermee vergroot u de kans op een goede prijs.

Een overname of investering is voor een potentiële koper alleen interessant als hij/zij hiermee zijn huidige positie kan verbeteren. De toegevoegde waarde van een investering in uw bedrijf zal groter moeten zijn dan de alternatieven (zoals bijvoorbeeld investeren in eigen/ander bedrijf, aandelen, onroerend goed of niet investeren). Daarom is het van groot belang, dat u zich in de voorbereiding van de verkoop van uw bedrijf verplaatst in de positie van een potentiële koper. En de toegevoegde waarde van uw bedrijf voor hem/haar inzichtelijk maakt.

Lees meer over het verschil tussen prijs en waarde in onze blog Waarde is niet hetzelfde als prijs.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of met ons van gedachten wisselen? Aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen! (M (06) 29202473 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)