Risicokapitaal nodig om Coronacrisis te overleven?

De steunmaatregelen van overheid/banken en werkkapitaalmanagement kunnen ontoereikend zijn om uw bedrijf te laten overleven. Aantrekken van risicokapitaal kan uw financiële plaatje sluitend maken. Het verkrijgen van praktisch inzicht in de economische waarde van uw onderneming op lange termijn is dan cruciaal.

Als u zwaar wordt getroffen door de gevolgen van de Coronacrisis en risicokapitaal nodig hebt, kan dat uw onderhandelingspositie verzwakken en de verkoopprijs van (een deel van) uw aandelen verlagen. Maar een investeerder zal naast het risico ook altijd kijken naar de onderliggende krachten van uw markt en het verdienmodel van uw bedrijf op lange termijn. Hij/zij wil immers op lange termijn waarde creëren met de investering in uw bedrijf en de samenwerking met u. Als u met potentiële investeerders in gesprek gaat, is het verstandig dat u zich goed voorbereidt om de economische waarde van uw bedrijf op lange termijn overtuigend te presenteren.

Ons kosteneffectieve maatwerkrapport Waardedrijvers-scan, dat u hiernaast/hieronder kunt downloaden, geeft u praktisch inzicht in de prestaties van uw onderneming op de belangrijkste waardebepalende factoren (de zogeheten 'waardedrijvers) en de economische waarde. De economische waarde berekenen we op basis van uitgangspunten/verwachtingen/inschattingen van de verdiencapaciteit en het risicoprofiel van uw bedrijf op lange termijn. Uiteraard houden we hierbij rekening met verschillende veronderstellingen/scenario's met betrekking tot de duur en de gevolgen van de Coronacrisis. Indien gewenst, geven wij u tevens strategisch advies over de insteek van de gesprekken met potentiële investeerders en helpen wij u ook bij het vinden een investeerder.

Hoe wij een Waardedrijvers-scan aanpakken, vindt u op onze website via onderstaande link.
Waardedrijvers-scan: praktisch inzicht in de economische waarde van uw bedrijf

Wilt u meer weten over dit onderwerp of met ons van gedachten wisselen? Aarzelt u dan niet kosteloos en vrijblijvend contact met ons op te nemen! (M 0629202473 of E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).