Vragen? Bel 06 29 20 24 73LinkedIn

Waardeberekeningen cruciaal bij overname Trainingenlean door Ngenious

Delen:
Begin augustus werden wij door Sven Krol, directeur-eigenaar van Ngenious, benaderd of wij hem van dienst konden zijn bij het in dezelfde maand realiseren van twee waardeberekeningen: van zijn bedrijf Ngenious (https://www.ngenious.nl/) en van TrainingenLean (https://trainingenlean.nl) van Mariël Koopmans en Jan Wijnand Hoek. Beide ondernemingen zijn partner van het Toyota Management Institute en actief in het overdragen en implementeren van de lean managementfilosofie in ondernemingen, in de vorm van trainingen, organisatietransitie en leiderschaps-/teamontwikkeling. Bundelen van de krachten lag voor de hand.. Samen met onze partner Joep Houweling RA en de ondernemers hebben we in korte tijd de verwachte toekomstige geldstromen en het risicoprofiel van de ondernemingen geanalyseerd als basis voor de economische waarde berekening. Quote van de ondernemer Sven Krol: Het landelijk werkende team van Bedrijfswaardering-MKB is erg toegankelijk, komt door haar ruime ervaring in de business snel tot de kern van onze markt/bedrijven en weet deze daarom op de juiste waarde te schatten. Door het vertrouwen van alle betrokkenen in Register Valuator Nino Obbes, was er een uitstekende basis gelegd voor het bereiken van overeenstemming over de overname.

Dienst Waardeberekening
informatie over doel, aanpak en condities van de Waardeberekening vindt u op onze website via de volgende link: https://bedrijfswaardering-mkb.nl/bedrijfswaardering-diensten/waardebepaling/waardeberekening

Persbericht

https://www.consultancy.nl/nieuws/49609/ngenious-bouwt-opleidingstak-uit-met-overname-trainingenlean

Ngenious bouwt opleidingstak uit met overname Trainingenlean
23 oktober 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Ngenious heeft Trainingenlean overgenomen. Daarmee bouwt het bureau zijn trainingsactiviteiten verder uit.

Met het inlijven van Trainingenlean breidt Ngenious het team uit met vier ervaren lean trainers. De oprichters van Trainingenlean, Mariël Koopmans en Jan Wijnand Hoek, verbinden zich respectievelijk als partner en associate aan Ngenious.

Ngenious is een specialist in systemische organisatietransitie. De propositie van de firma bestaat uit een combinatie van transitietrajecten, leiderschaps- en teamontwikkeling en opleidingen. Op het gebied van opleidingen werkte Ngenious al jaren samen met Trainingenlean.

Ngenious bouwt opleidingstak uit met overname Trainingenlean

“We werkten al jaren samen met Trainingenlean op het gebied van Japanreizen, kennisdelen en het introduceren van unieke inzichten over organisatietransitie vanuit Japan”, zegt Sven Krol, managing partner van Ngenious.

Traingenlean is vooral actief als opleider in het oosten en noorden van het land. Net als bij Ngenious zijn de trainers van Trainingenlean “bij de bron” opgeleid: beide firma’s zijn partner van het Toyota Management Institute in Japan, dat als vooraanstaand instituut doorgaans wordt gezien als de grondlegger van lean denken en werken.

Koopmans en Wijnand Hoek hebben het Toyota-gedachtegoed op het gebied van lean uitgebreid bestudeerd en hebben samen drie boeken geschreven over het thema.

In haar nieuwe rol als partner krijgt Koopmans de opleidingstak van Ngenious onder haar hoede. Ze geeft aan dat Traingenlean zijn klanten dankzij de krachtenbundeling beter kan bedienen, met een groter aanbod op meer plekken in Nederland. “Ons opleidingsaanbod verdubbelt in één klap. Door de overname hebben we een landelijke dekking aan trainers en consultants en er ontstaat één toegang tot unieke kennis over organisatietransitie vanuit Japan.”

“Deze stap voelt als een natuurlijke sprong voorwaarts voor beide organisaties. Voorlopig houden we het label Trainingenlean nog in de lucht”, voegt Krol toe.

Het is voor Ngenious de tweede deal sinds de oprichting in 2012. Eerder nam het advies- en trainingsbureau een aandeel in het Toyota Management Institute.

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf?

Neem dan contact op met onze ervaren Register Valuator om u een duidelijk beeld te geven over alle mogelijkheden die Bedrijfswaardering-MKB biedt.