Vragen? Bel 06 29 20 24 73LinkedIn

Wat zit er in de kist wijn die u verkoopt?

Delen:
Of er in een kist enkele flessen goede Barolo wijn zitten of een slobberwijn, is wel belangrijk om te weten voordat je een prijs betaalt. Waarom wordt er bij de verkoop van een bedrijf dan al snel gesproken over de prijs in plaats van de waarde? Het is van belang om een potentiële koper eerst duidelijk te maken op welke wijze uw bedrijf in de toekomst economische waarde kan creëren. 

U hebt uw ziel en zaligheid in het bedrijf gelegd en kent alle ins and outs. U ziet duidelijk wat de waarde is van wat u verkoopt. Maar voor een potentiële koper is dat misschien niet geheel duidelijk op basis van de resultaten uit het verleden of de onzekerheid over de toekomst. U zal hem/haar duidelijk moeten maken dat er een uitstekende fles wijn in de kist zit die u verkoopt!

Wat is er nodig?
  1. Uw visie en strategie voor het bedrijf in de veranderende markt, alsmede de bereikte en verwachte toekomstige positie, dient klaar en duidelijk te zijn. Een overtuigende business case opstellen is een noodzakelijke voorbereiding op een verkooptraject;  
  2. U dient zelf te weten wat de economische waarde van uw bedrijf is en aan welke "knoppen" kan worden gedraaid om de economische waarde te verhogen. Dit leest u niet in de jaarrekeningen van uw bedrijf, want daar staat het verleden en economische waarde zit in de toekomst van uw bedrijf (zie onze vorige blog Waarde zit in de toekomst van uw bedrijf). Een economische waardebepaling is cruciaal alvorens in gesprek te gaan.
Het kan zijn dat een potentiële koper nauwelijks voor de toekomst van uw bedrijf wil betalen, op grond waarvan verder praten geen zin heeft. Daarom is het als start van het verkoopproces van belang dat u zelf weet wat de economische waarde van uw bedrijf is voor uzelf en voor een financiële of strategische koper waarmee u aan tafel gaat. Pas dan kunt u de juiste potentiële koper selecteren en in de gesprekken duidelijk maken wat de prestaties van uw bedrijf zijn op de belangrijkste waardebepalende factoren. Met als doel een voor u geschikte prijs te realiseren in de onderhandelingen

Wilt u meer inzicht krijgen in een overtuigende business case opstellen of economische waardebepaling? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op (M0629202473, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bekijk onze website (www.bedrijfswaardering-mkb.nl).
Wat zit er in de kist wijn die u verkoopt?

Benieuwd naar de waarde van uw bedrijf?

Neem dan contact op met onze ervaren Register Valuator om u een duidelijk beeld te geven over alle mogelijkheden die Bedrijfswaardering-MKB biedt.